Få rundvisning på renæssanceslottet og omgivende park

Kom og oplev et autentisk bevaret dansk adelshjem, og se bl.a. hvorledes adelsslægten Rosenkrantz gennem mere end 450 år har boet bag slottet tykke murer. Se også den idyliske park med smukke blomsterbede og høje, majestætiske træer, søer og voldgrav – samt det lille havehus Pirkentavl, oprindeligt opkaldt efter et tavlespil og senere fik tilnavnet “Jyllands Første Universitet”.

 

  • Oplev et rigtigt adelshjem

  • Hør historien om den hvide dame og hovedløse Holger

  • Oplev slottet hvor Jul på Slottet blev optaget

  • Hør historiern om de mange smukke gobeliner

  • Se og hør om de smukke portrætter

Et levende glimt af fortiden


Rosenholm Slot er ikke indrettet som et museum, men derimod et adelshjem, der fremstår nøjagtigt som da det indtil for en generation siden var beboet.

På slottet finder man eksempler på hvordan en af Danmarks førende adelsfamilier levede gennem næsten 450 år.

På turen gennem de mange stuer og salen fortælles slottets historie – såvel de historiske facts, som nogle af de hyggelige anekdoter. Selvfølgelig bliver gæsterne også “præsenteret” for de mest aktive spøgelser….

Man kan nyde Danmarks største samling af familie portrætter udført af internationale kunstnere fra 1500-tallet til i dag, samt malerier af mange andre store historiske personligheder.

Bestil grupperundvisning


For mindst 20 personer – også uden for normal åbningsperiode. Fortæl os dine ønsker, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Spøgelser på slottet


Ifølge en spådom skal Rosenkrantzslægten aldrig uddø. Det blev forudsagt slottets stamfader, rigsråd Jørgen Rosenkrantz, at hvis han rejste sit slot i sumpen , hvor det nu står, ville hans slægt bestå til evig tid.

Gennem de mere end 450 år slottet har bestået og huset mange generationer af skæbner, har det også været omgivet af sagn og gamle fortællinger om spøgerier.

Gyldenstiernes værelse, der i gamle dage var Rosenholms stateligste gæsteværelse, har sit navn fordi Gyldenstiernerne, fra nabogodset Møllerup, boede her når de overnattede på Rosenholm. Dette værelse er også mest besøgt af spøgelser.

I gamle dage lagde man uønskede gæster i dette værelse og hvis det ikke var en Gyldenstierne, rejste de altid næste dag.

Læs mere